AKSARAY / MERKEZ - Mehmetçik İlkokulu

Nis

2 Nisan Dünya Otizm Farkındalık Günü okulumuzda, özel çocuklarımızın katılımıyla ve birbirinden güzel gösterileriyle coşkulu bir şekilde kutlandı. Programı hazırlayan Özel Eğitim öğretmenlerimize ve özel çocuklarımıza gösterdikleri özverili çalışmalardan dolayı teşekkür eder, bu anlamlı günün bir gün değil, hergün hatırlanmasını temenni ederiz.

Mrt

Türkiye’nin ve dünyanın kaderini değiştiren 18 Mart Çanakkale Zaferi’nin 109. yıl dönümünde; işgalcilere geçit vermeyen aziz şehitlerimizi, milletin yaralı bağrında bağımsızlık umudunu yeşerten Anafartalar Kahramanı Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü ve vatan için canlarını feda eden tüm şehitlerimizi saygıyla, minnetle ve rahmetle anıyoruz.

Şbt

Özel Eğitim 1-3-4/A sınıfı öğrencilerimizle Necmiye-Mehmet Yazıcı MTAL Yiyecek-İçecek bölümüne yaptığımız gezide öğrencilerimiz, sebze doğrama, hamur açma, çorba ve makarna yapmadaki hünerlerini eğlenip öğrenerek keyifli bir şekilde gösterdiler. Gösterdikleri özel ilgi ve misafirperverlikleri için okul idaresi ve yiyecek-içecek hizmetleri alan öğretmenlerine teşekkür ederiz.

Ara

Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Aksaray Şube Başkanı Gazi Dede Mehmet Akbulut ve yönetim kurulu üyelerinin okulumuza yaptığı nazik ziyaretleri için teşekkür ederiz.

Ara

3 Aralık Dünya Engelliler Günü kapsamında özel eğitim öğrencilerimiz, öğretmenlerimiz ve velilerimizle Konya iline gezi düzenledik.  Öğrencilerimiz, Hayvanat Bahçesi, 80 Binde Devri Alem Parkı ve Kelebekler Vadisine yapılan gezide çok eğlenceli ve mutlu vakit geçirdiler.

Kas

Millî Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, sosyal ve kültürel etkinlikler yoluyla öğrencilerin dilin zenginliklerini tanımasını ve kültür taşıyıcısı olan sözcüklerle buluşmalarını sağlamak amacıyla okul öncesinden liseye tüm sınıf kademelerinde uygulanmak üzere "Dilimizin Zenginlikleri Projesi"nin başlatıldığını açıkladı.

Kas

Cumhuriyetimiz 100. yılını gururla ve coşkuyla kutladık.

Haz

Türkiye Görme Engelliler Spor Federasyonu tarafından 30 Mayıs-1 Haziran tarihleri arasında Konya ilinde düzenlenen, Görme Engelliler Türkiye Atletizm Şampiyonsı'nda okulumuzu temsil eden Hazal IRK isimli öğrencimiz, B3 U10 fırlatma topunda altın madalya ve 60 metre koşuda gümüş madalya kazanarak bizleri gururlandırmıştır. Öğrencimizi tebrik eder başarılarının devamını dileriz.

May

Okulumuz 2/A sınıfı öğretmeni Elif Işık ve çiçek öğrencilerinin hazırladığı çiçek şenliği, okulumuz öğrenci ve öğretmenlerinin de katılımıyla eğlenceli ve bilgilendirici bir şekilde gerçekleştirilmiştir. 2/A sınıfı öğrencilerimiz gelen misafirleri karşılamış, ikramlarda bulunmuş ve çiçekleri hakkında bilgiler vermişlerdir. Etkinliği düzenleyen öğretmenimiz ve öğrencilerimize teşekkür ediyoruz.

Nis

Okulumuz 1. sınıf öğrencilerine Sivil Savunma Uzmanı Yaşar Kargın tarafından sivil savunma ve doğal afet eğitimi verilmiştir.

Nis

2 Nisan Dünya Otizm Farkındalık Günü kapsamında okulumuz özel eğitim öğrencileri ve öğretmenleri tarafından hazırlanan programımız, misafirlerimizin de katılımıyla gerçekleştirilmiştir. Öğrencilerimizin eğlenceli gösterileri ve performansları izleyicilere keyifli anlar yaşatmıştır. Programı hazırlayan öğrenci ve öğretmenlerimize teşekkür ediyoruz.

Mrt

Ara

Okulumuz özel eğitim öğretmenleri tarafından düzenlenen program ile 3 Aralık Dünya Engelliler Günü'nü kutladık. Hazırlanan programda günün anlam ve önemini belirten konuşma yapıldı ardından animasyon gösterimi yapıldı. Ayrıca okulumuz özel eğitim öğrencileri eğlenceli gösterileri ile renk kattılar. Bu günde bizlerle iş birliği yapan Aksaray Engelliler Koordinasyonu, Güzel Sanatlar Lisesi ve Hacı Ömer Usluer Özel Eğitim Meslek Okulu'na teşekkür ederiz.